Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

Hurgada Gezi Rehberi – Hurgada Gezilecek Yerler

Hurgada Gezi Rehberi – Hurgada Gezilecek Yerler

Hurgada, Mısır’ın Şharm El Şeyh sonra turistlerin en yoğun ilgisi çeken harika plajlara ve dalış noktalarına sahip şehri. Turistlerin bir çoğu otellerinden çıkmadan sadece deniz içerikli bir tatil yapıyorlar. Benim size önerim yıllar boyunca deniz turizmi için gözde halen gelmiş Hurgada’nın marinasını, küçükte olsa pazarın, cami ve kilisilerini gezmeniz yönünde olacaktır. O zaman Hurgada gezi rehberi ile harika vakit geçirmenizi sağlayacak Hurgada gezilecek yerler önerileri, Hurgada’da dalış nerede yapılır, tekne turu, nerede kalınır gibi bilgileri size aktarmaya çalışacağım. O zaman Let go…

Hurgada Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hurgada Marina

Mısır’ın önemli turizm destinasyonlarından olan Hurgada, 20. yy başlarına kadar bir balıkçı kasabasıymış. 80’li yıllardan itibaren hükümetin de desteği ile Şarm El Şeyh’e alternatif bir turizm yeri haline getirmeye çalışılmış.

Hurgada, 36 km’yi bulan kıyı şeridine sahip, kıyılar sonrası ile çöl başlıyor. Zira Mısır’ın %60’a yakını toprakları da çöl. Ancak bunu o kadar güzel değerlendirmişler her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Downtown (El Dahar), Sekalla ve El Memsha olmak üzere Hurgada 3 bölüme ayrılıyor. Tarihi kesim olan El Dahar daha çok devlet kurumları ve pazar yerinin; Sakalla ise daha çok otel ve eğlence yerlerinin bulunduğu bölgeler.

Hurgada ayrıca dalış sporları için de ideal bir yer, buna bir de ucuz olması ekleyince deniz tatili yapmak isteyenler için ideal bir nokta haline geliyor.

Hurgada Ulaşım – Hurgada’ya Nasıl Gidilir?

Hurgada Gezilecek Yerler

Türkiye’den Hurgada’ya İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları’nın direkt seferleri bulunuyor. İstanbul-Hurgada uçuş süresi ise 2 saat 50 dakika.

Hurgada Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Hurghada Havalimanı şehir merkezine 11 km uzaklıkta. Şehir merkezine ulaşmanın en kolay ise taksi. Kesinlikle gördüğünüz her hangi bir taksiye binmeyin. Turist muamelesi görüp direk kazıklanırsınız. Uber, İndrive gibi uygulamaları önceden telefonunuza indirin ve uygulama üzerinden taksi çağırarak en makul fiyata ulaşımı halletmiş olursunuz.

Aswan’dan Ulaşım: Aswan’dan Hurgada’ya yerel bir firma tarafından otobüs seferleri düzenleniyor. İnternette bu bilgiyi bulmanız bir hayli zor çünkü bende epey zorlanmıştım. Yerel firmanın biletini Bookaway adlı siteden satın alabilirsiniz. Bileti fiyatı 15-16 Usd civarında. Yolculuk 10 saat civarı sürüyor.

Luksor’dan Ulaşım: Luksor’dan Hurgada’ya tur gibi bir şeyler ayarlamadıysanız en iyi seçenek otobüs olacaktır. Her zaman bahsettiğim GoBus firmasından biletinizi online alabilirsiniz. Yolculuk 5 saat civarı sürüyor.

Kahire’den Ulaşım: Otobüsle Kahire’den Hurgada’ya yerel bir otobüs firması olan GoBus firması ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık 5-6 saat civarı sürmektedir. Trenle ulaşım yok diye biliyorum.

Hurgada’ya Ne Zaman Gidilir?

Hurgada’da yıl boyu sıcaklık ortalaması 30 derece civarlarında seyredip; yazın sıcaklık 30-35, kışın 16-19 derece arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak Kızıldeniz’e yakınlığı sebebi ile bunaltıcı bir sıcaklık yaşanmıyor. Yoğun olarak turistilerin tercihi Mart, Nisan, Mayıs ve Ekim ayları oluyor. Biz Haziran ayında gittik ve bence Haziran ayında da gidebilir.

Hurgada’da Nerede Kalınır?

Hurgada’da nerede kalınır sorunun yanıtı aslında sizin bu seyahatten ne beklediğinizle alakalı diyebilirim. 5 yıldızlı bir otel tercihiniz varsa şehire merkezine yakınlığına göre; Al Mamsha el Sayahi, El Gouna, Sahl Hasheesh Makadi Bay’dir. Şehire turlamak, marina inmek isterseniz El Bahr Caddesi, El Shohada Caddesi, Al Fondok ve Sheraton Road Caddeler’de bulunan otelleri tercih edebilirsiniz.

Biz yine her zaman olduğu şehrin Old Town diye geçen bölgesi El Dahar’da bir otelde kaldık. Şehri daha iyi anlayabilmek için tercih ettiğimiz bir yerdi. 3 yıldızlı bir otel olan Plam Inn Hotel’i incelemek ve rezervasyon yapmak için tıklayın

Hurgada’da daha fazla konaklama seçeğini incelemek ve rezervasyon yapmak için tıklayın.

Hurgada Gezilecek Yerler Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Hurgada Gezilecek Yerler

1- Hurgada Marina

Hurgada Marina - Hurgada Gezilecek Yerler

Şehrin renkli ve modern yüzü neresi diye sorsalar kesinlikle marina olduğunu söylerdim. Hurgada gezilecek yerler listesinin ilk sırasında olması gereken Hurgada Marina, hem gündüz hemde geceleri oldukça hareketli bir renkli. Bir mekanda oturmasanız bile renkli binaları, güzel tasarlanmış kafe ve restoranları ile bile kendine hayran bırakıyor. Benim tavsiyem gün batıma yakın burada olmanız. Güneşin renklerle olan uyumdan güzel kareler yakalayabilirsiniz. 🙂

Marina yakın bir konumda bulunan belki Hurgada Balık Pazarı’nda gezinize ekleyebilirsiniz.

2- El Dahar (Old Town)

El Dahar

Yerel insanların yaşam şekline tanık olabileceğiniz şehrin pazarınıda içinde bulunduran bölge El Dahar bölgesidir. Bir nevi şehrin old town kısmıda diyebiliriz. Yöresel eşyaları ve bulabileceğiniz salaş dükkanlarla dolu bu kısmında hediyelik eşya almak içinde fiyatlar nispeten daha uygun ama yinede pazarlık yapmadan almayın.

3- Giftun Adaları

Giftun Adaları
Giftun Adaları

Daha tekne ile yol alırken görmüş olduğumuz renklerin insanı kesinlikle cennetteyim ben gibi bir duruma sokuyor. Mavinin turkuaz ve cam gibi görününen renkleri daha adaya varmadan beni zaten büyülemişti. Neyse gelelim burayı tanıtmaya; Hurgada tekne ile yaklaşık 45 dakkalık bir mesafede bulunan adalar topluluu, koruma altındaki Giftun Island National Park içerisinde yer alıyor. Kızıldeniz’in kristal berrak suları içerisinde yükselen bu küçük adalar Cennet Adaları olarak da biliniyor.

Giftun Adası‘nda bulunan bir kaç beachten biri olan Orange Beach’e gitme fırsatımız oldu. Şehirden ayarlamış olduğumuz tekne ile öncelikle şnorkelle dalış yaptıktan sonra tekne bizi adaya bıraktı. Ada da ihtiyacınız olabilecek bir çok şey mevcut. Gün bittikten sonra ada da hayat gitiyor gibi düşünebilirsiniz. Tesisler kapanıyor. Ayrıca suyunuzu yanınıza alın derim. Suyu 3 Euro satıyorlar. Herhangi bir servis hizmeti de verilmiyor ve oldukça da kalabalıktı.

Ayarlarmış olduğumuz tekne turuna ait bilgileri de buraya bırakıyorum. O dönemde bulduğumuz en uygun turdu. İncelemek ve rezervasyon yapmak için tıklayın

Powered by GetYourGuide

4- Saint Shenouda Coptic Ortodoks Kilisesi

Şehrin old town bölgesinde bulunan kilise dışarıdan oldukça müteazi görünüyor olsa da içerisinin atmosferi oldukça büyüleyici özellikle vitrayları. Çocukların okula gitmediği zamanlarda bir kreş gibi olan kilisenin içe ve bahçesi görülmeye değer. Şimdiye kadar gördüğüm kiliseler içinde böylesine rastlamamıştım.

5- Al Mina Camii

Al Mina Camii - Hurgada Gezilecek Yerler

Şehrin diğer bir tarihi noktası olan Al Mina Camii, limanın kıyısında konukları karşılıyor. Hurghada’nın her yerinden görülen camii, göz alıcı mimarisi ve işlemeleriyle hemen dikkat çekiyor. Dış cephesi kadar güzel bir manzaraya da bakan caminin özellikle gece ışıklandırmalarını ile bambaşka bir görüntüye bürünüyor.

Hurgada’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Hurgada’da nerede yenir sorunun bence tek cevabı marina bölgesi bana göre. Birbirinin güzel dekore edilmiş mekanlara sahip. Ayrıca Hurgada malum Kızıldeniz kıyısında olması nedeniyle deniz mahsülü konusunda oldukça iyiler. Pişirme yanında getirdikleri soslarıda çabası. Tercihinizi bu doğrultuda kulanabilirsiniz. Şehrin Makadi bölgesinde de birbirinden güzel mekanlar ama o bölgede kalmıyorsanız taksi kullanmanız gerekli. Bizim yemek yemek için hem yerimiz hemde zamanımız olmadığı için kokteyl içmekten yana hakkımızı kullandık. Marina da bulunan Kahramana Bar’ı tercih edebilirsiniz. Hem fiyatlar makul hemde koktelyler başarılı 🙂

Hurgada gezilecek yerler yazımından sonuna geldim. Bizim Mısır gezimizin son durağıydı burası. Mısır seyahat planı yapmak istiyorsanız diğer yazılarda göz atabilirsiniz.

Mısır ve Hurgada ile ilgili daha fazla fotoğraf ve video için beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz:

İnstagram: elifinatlasi

Youtube: Elif’in Atlası

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir