Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

Kabin Bagajında Neler Taşınabilir?

Lowcost havayollarının hayatımıza girmesi ve kabin bagajı dışındaki eşyalarımız için fazladan ücret ödememizin gerekmesiyle birlikte bende dahil bir çok kişi sadece kabin bagajına sığarak seyahat etmeye başladı. Oldum olması fazla eşya ile seyahat etmeyi sevmezdim. Bunun yanına birde sık seyahat etmek birde dövüz kurlarındaki artışlar ekonomik seyahat etmeye yönetmeye başladı.  Son 2-3 yıldır seyahatler için yanıma yiyecek bir şeyler de almaya başladım ve bunları da hep kabin bagajı kuralları uygunluğuna göre seçmem gerekti. 

Kabin bagajında neler taşınabilir

Özellikle son 1 yıldır sık sık hostel ve Airbnb‘den mutfağını kullanabileceğim yerleri seçerek, yanımda götürebildiğim yiyeceklerle; seyahatlerdeki yemek bütçesini fazlasıyla aşağı çekmiş oldum. Tabi ki bunu yapıyor olmam hiç dışardan yemediğim anlamına gelmiyor. Kendine bir yada iki gün oraya özgü bir şeyler yeme fırsatı sağlıyorum. Bir mecburiyet olmamakla birlikte dileyen bu şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilir.  Kabin bagajında neler taşınabilir

Yazı yazarken sizlerinde fikirlerini alarak yazımın daha da iyi hale gelebilmesi için instagram hesabımdan fikirlerinizi almanın iyi olacağını düşüyorum.

Kabin Bagajı Kuralları

Yanımızda taşıyabileceğimiz sıvılar;

Kabin bagajı aldığınızda dikkat etmeniz gereken ilk kural; sıvılar! Çünkü kabin bagajında taşımak için sıvı kısıtlaması prosedürüne dünyanın nerdeyse her havaalanında dikkat ediyorlar.

Kural şu; 1 litrelik ağzı kilitli poşet (buzdolabı poşeti gibi) ve içine her biri en fazla 100ml olacak şekilde, toplamda 1 litreyi geçmeyecek sıvı alabilirsiniz. Her bir el bagajında sadece 1 poşet taşınabilir. (Poşet kuralına İstanbul havaalanlarında katı bir şekilde uygulanmıyor fakat Barselona, Amsterdam gibi havaalanlarında bu kuralı oldukça katı bir şekilde uyguluyorlar. Tek bir şişe 100ml’i geçiyorsa onu almayın. Şişe 200ml ya da daha büyük ama içindeki sıvı 100ml’den daha azsa onu da almayın. Yanınızda bunlarda varsa hiç uğraşmayın direk çöpe atın 🙁 Kabine alınmayacaklar.

Kısıtlamalar doğrultusunda 100ml’i geçmeyecek şekilde alabileceğiniz sıvılar şöyle;

  • Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı
  • Kremler, losyonlar, parfümler, maskara dahil
    her türlü makyaj malzemesi (Katı halde olan rujlar hariç)
  • Tıraş köpükleri, deodorantlar
  • Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler
  • Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan
    yiyecekler
  • Kontak lens sıvıları
  • Şampuanlar… vb.

*İlaçlar, bebek sütü&yemekleri gibi özel ihtiyaçları, içeriği gösterilebilir ve uygunluğu kanıtlanabilir şekilde yanınıza alabiliyorsunuz. Tabii bunun için önceden uçacağınız havayolunun müşteri hizmetlerini arayarak, ne yapmanız gerektiğini öğrenmenizi tavsiye ederim. Farklı uygulamalar bulunabiliyor.

Yanınıza alabileceğiniz yiyecekler;

Buradaki kural şu; markette buzdolabında durmayan ve sıvı olmayan hemen hemen her şeyi kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Listeye bakın da neler neler alabiliyormuşuz hep beraber görelim.

  • Paket ekmek, vakumlu lavaş, kuruyemişler, kuru meyveler, grissini
  • Çabuk çorba, tarhana
  • Kek, börek, poğaça gibi hamur işleri, kısır, sarma
  • Konserveler (ton balığı, barbunya)
  • Makarna, noodle, yulaf, kahvaltılık gevrekler
  • Vakumlu peynir, vakumlu zeytin, vakumlu sucuk
  • Salam, salatalık, muz, üçgen peynir
  • Poşet çay, kahve
  • Bisküviler, protein barlar ve enerji verecek diğer kuru gıdalar

Yiyecek listesi uzatmak tabiki de mümkün. Eğer yazdığım kategorilerin içinde olmayan ama yanınıza aldığınız şeyleri yorum yazarak paylaşırsanız hepimiz için oldukça faydalı olacaktır.

 !  Yazdığım yiyeceklerin hepsi tecrübe edilmiş durumda. Kurallar değişebilir yada görevlilerin insiyatifi doğrultusunda değişebilir. Sonra bana Elif sen böyle yazmıştım, başıma bu geldi demeyin 🙂 Kabin bagajında neler taşınabilir

Yanınıza alabileceğiniz elektronik eşyalar;

Evde sık sık kullandığınız ama yanınıza alıp almamakta kararsız kaldığınız basit gündelik elektronik eşyalar da oluyor eminim.

  • Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası, laptop, kamera, tablet gibi eşyaları yanınıza alabilirsiniz.

**********Yazının artık sonuna geldiğime göre son olarakta uçtuğunuz havayolularının kabin bagajı kurallarına mutlaka göz atın. Özellikle kilo sınırlamasına dikkat edin ve sınırı geçmemeye çalışın. Son anda uçak kapısında tartı ile bekleyen görevlilerle karşılaşabilirsiniz. Tedbirli olmakta fayda var 🙂

Beni sosyal medya hesabımlarından takip edebilirsiniz.

İnstagram: elifinatlasi

Youtube: Elifin Atlası

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir