Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

Kamp Hazırlığı: Kamp Malzeme Listesi

Kamp Hazırlığı: Kamp Malzeme Listesi

Kamp yapmak doğayla iç içe olmak için en güzel yöntemlerden biri. Hele de günümüzde büyük şehirlerin birinden yaşıyorsanız, şehrin kaosunun üzerine bir de pandemi eklendiği bu dönemlerde nefes alma yönetemi. Tabi kampınızın güzel geçmesi, kamp yeri ve kamp malzemeleri seçimi ile büyük ölçüde bağlantılı. Kamp için nasıl hazırlandığınız, kamp deneyiminizden tam anlamıyla zevk almanız açısından önemli. Yanlış malzeme götürürseniz, hem perişan olursunuz hemde kamptan nefret edersiniz. İşte bu noktada, kamp hazırlığı konusunda yardıma ihtiyacı olanlar için bir yazı hazırlamak istedim. Lise yıllarına kadar bütün yazımı çadırda kalmış biri olarak (çadır dediysem de daha çok oba çadırı) kamp konusunda hiç deneyime sahip değildim. geçtiğimiz haftalarda ilk kampımı yapmadan önce güzel bir kamp malzeme listesi hazırladım ve bunu sizlerle paylaşmak isterim.

En İyi Kamp Deneyimi İçin Yanınıza Almanız Gerekenler

Öncelikle kamp yaparken olmazsa olmazlar ile başlamak istiyorum, ardından olsa iyi olur diyebileceğim kamp keyfini artıracak öneriler de olacak.

Temel Kamp Malzeme Listesi

1- Kamp Çadırı

Sahil Kamp İstanbul - Kamp Malzeme Listesi
Sahil Kamp İstanbul – Kamp Malzeme Listesi

Kamp çadırı seçerken nasıl bir kamp düşündüğünüz önemli bir parametre. Kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Hangi mevsimlerde kamp yapacaksınız? Kaç kişi kamp yapacaksınız? Arabasız, sırt çantalı bir kamp gezisi mi olacak? Eğer dağcılık ya da kış kampı düşünmüyorsanız üç mevsim bir çadır herkes için oldukça yeterli olacaktır. Kaç mevsimlik alırsanız alın, kumaşın nefes alabilir ve su geçirmez olmasına dikkat edin. Arabasız kamp yapacaksanız, yani çadırınızı sırtınızda taşıyacaksanız öncelikle hafiflik önemli bir kriter haline gelecek. Ayrıca eşyanızı koyabileceğiniz bir aracınız olmadığı için çadır içinde kesinlikle çanta koymak için ekstra yer olmalı, yani iki kişiyseniz üç kişilik bir çadırla yola çıkmalısınız. Ayrıca çadır için kişi sayısı belirtilmiş olsa bile mutlaka ölçülerini inceleyin, bazı çadırların ölçüleri sizin kişi boyutu ya da yatış rahatlığı anlayışınızla uyuşmuyor olabilir. 

 Çadırın şekli, kolay kurulumu gibi konular da sizin için önemli olabilir. Çadır alırken özelliklerini okumayı atlamayın. Maliyeti fazla olmasın diyorsanız Decathlon’un ürünlerini tercih edebilirsiniz. Diğer alternatifleri görmek istiyorum diyorsanızda,  çadır önerilerim için tık tık.

2- Uyku Tulumu

Uyku tulumu için en önemli kriteriniz derece olmalı. Hangi mevsimlerde kamp yapacağınızı düşünüp ona göre sıcaklık derecesini belirleyebilirsiniz. Sıcakladığınız zaman uyku tulumunu açıp çıplak uyuyabilirsiniz ama soğuğun çaresi yok, o nedenle mümkün oldukça düşük dereceli bir uyku tulumu seçmelisiniz. Ama iyice de kış kampı tulumu alırsanız fazla sıcak tutacağından sürekli tulumu açmanız gerekir ve çok anlamsız olur. Örneğin bahar ve yaz aylarında kamp yapmayı düşünüyorsanız, alt limit -10 ile -15 derece civarı bir uyku tulumu sizi her mevsim idare edecektir. Benimde tercihim olan mumya şekilli tulumların daha fazla tercih edilmesinin sebebi içerde fazla hava dolaşımına yer kalmayacak şekilde olması ve bu sayede sizi daha sıcak tutması. Benim bacaklarım onlarda rahat edemez derseniz dikdörtgen şekillileri tercih edebilirsiniz ama ısı kaybı daha fazla olacaktır. Bütçenize uygun uyku tulumu önerilerim için tık tık.

3- Kamp Yatağı ve Kamp Yastığı

Kampta yatarken altınıza sermek için mat, şişme mat veya şişme yatak kullanabilirsiniz. Henüz hepsini deneyemedim ama tercihim şişme yataklardan yana 🙂 Ağırlık olur, pompayı ekstra taşımak zahmetli dersenide sadece matta işinizi görecektir. Belki altına sermek için bir de mat alabilirsiniz. Yastık için ise herhangi bir şişme yastık veya küçük bir ev yastığı iş görecektir. Bütçenize uygun kamp yatağı önerilerim için.

4- Kamp Sandalyesi

Bence kamp sandalyeleri kamp yapmayacak olanların bile bagajında bulunması gereken bir şey ama kamp yapıyorsanız sürekli çadır içinde oturamayacağınıza göre daha da gerekli hale geliyor. Bir de ufak masanız olursa eşyalarını koymak ve yemek yerken oldukça rahatlık sağlayacaktır. Bütçeye sandalye ve masa önerilerim için tık tık.

5- Fener ve Işık kaynağı

Kampta geceleri aydınlatma için kafa feneri, normal fener ya da ışıldak gibi bir şey bulundurmanız kesinlikle şart. Cep telefonlarında bulunan ışıklar yeterli olmuyor. Ayrıca telefon şarjlarının çabuk bittiğinide düşünürsek powerbank mutlaka bulundurun.

Birbirinden güzel İstanbul’a yakın kamp alanları yazım için tık tık

6- Çakı

Çok amaçlı bir çakınız yoksa kamp için mutlaka edinin, ne kadar çok ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz.

Yukarıdaki en temel ana malzemelerin dışında hamak, hoparlör, ısıtıcı, kamp duşu gibi malzemeler de hem keyfili hemde konforlu bir kamp deneyimi sunacaktır.

7- Kamp Mutfak Malzemeleri

Hepimizin tercihleri mutlaka ki farklı, Bazılarımız oturup yemek işi ile uğraşmak istemeyebilir. Dışardan yemek yemek mantıklı bir seçenek olabilir. O nedenle bu bölümü ayrıca yazmak istedim. Ben kamp sırasında kendi yemeğini de yapacaklar için bu bölümü yazıyorum. Kamp mutfağı için önemli malzemelerden biri kamp ocağı ama kamp ocağı yerine ateş yakıp üzerine ateşe dayanıklı döküm ürünler kullanarak da yemeğinizi yapabilirsiniz. Kırılmayacak tipte tabak, bardak gibi ürünler kamp sırasında daha kullanışlı oluyor. Sürekli kamp düşünceniz varsa emaye olanları tercih edebilirsiniz. Kampçılar için özel tasarlanmış iç içe geçen taşıması hafif tencere setleri de oldukça pratik.Termoslar, üçü bir arada çatal, kaşık, bıçaklar, taşınabilir soğutucular da ihtiyacınız olan diğer mutfak gereçleri arasında. Çay kahve seviyorsanız çaydanlık, french press veya mokapot gibi ürünler de yanınızdan eksik etmeyin. Kampta ihtiyaç olacak emaye ürünler için tık tık.

Kendi yaptığım araştırmalar sonrasında hazırlamış olduğum listeyi sizlerle paylaşmaya çalıştım. Tabi yukarı yazdıklarım dışında hijyen ve sağlık içinde yanınızda bulundurmanız gereken malzemeler var. Onlarıda unutmayın. İlk defa kamp yapacaksanız malzemeye para yatırmayın derim. Bir arkadaşından ödünç alabiliyorsanız ödünç alın, yoksa çadır kiralayan tesislerde kamp yapabilirsiniz. Sevdiğinize karar verdikten sonra malzemelere yatırım yaparsınız.

Instagram’da varım ve sizide beklerim 🙂

Elifin Atlası Youtube videolarımı için de buradan buyrun.

Sağlıkla kalın…

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir