Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

Gastronomi Şehri Gaziantep Gezi Rehberi

Gastronomi Şehri Gaziantep Gezi Rehberi

Gaziantep Gezi Rehberi

Biliyorum bir çoğunuzun Gaziantep deyince aklınıza ilk gelen şey o yemede yanında yat tabirine uyan yemekleri. Ama unutmamalıyız ki Anadolu medeniyetlerinin önemli yerlerinden biri olduğu su götürmez bir konu. Tarihsel anlamda önemli bir yeri olan Gaziantep’te size 2 günlük bir gezi planı hazırladım. Gelin göz atalım. gaziantep gezi rehberi

Yanınıza Alın

– Buraya gelen her gurme günde 5-6 öğün yiyor. Çok yemeğe hazır olun.  Hazım sıkıntısı olanlar mide ilaçlarını unutmasın.
– Gaziantep’e gelmeden rejim yapmak epey popüler bir uygulama. Mutlaka 2-3 kilo alıp dönmüş olacaksınız.
– Müzekartınızı yanınıza alın.  gaziantep gezi rehberi

GAZİANTEP ULAŞIM


Nereden gittiğinize bağlı olarak bu konu değişir tabi. Tercihiniz uçak olacaksa İstanbul ve Ankara’dan Pegasus, THY  ve Anadolu Jet’in seferleri bulunuyor.

Gaziantepe otobüs ile gelmek istersenizde bir çok şehirden çeşitli firmaların seferleri bulunuyor. Bir önceki yazımda Nemrut Dağı’ından bahsetmiştim. Gaziantep’ten Adıyaman’a geçerek ulaşım sağladım. Gaziantep Adıyaman arası 30 saatte bir minibüsler kalkıyor.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren çalışması bittiğinde bu hat üzerinde trenlede rahatlıkla seyahat edebilme şansımız olacak.

GAZİANTEP’TE NEREDE KALINIR


Zeynep Hanım Konağı

Tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan benim son dakika bulduğum bir yer. Ermenilerden kalma eski konak olan bu konukevi tarihini dokusunu bize hissettiren harika yerlerden biri. Üstelik odalarda buna uygun bir şekilde dekore edilmiş. Bulunduğu yer itibari ile bir çok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te bir evin altında mağaralar da bulunuyor. Bu evde de aynı bu şekilde mağara var. Gezmek isterseniz size seve seve göstereceklerdir. Fiyat ve performansı oldukça iyi diyebilirim. Konağı incelemek ve rezervasyon yapmak için

Anadolu Evleri

Anadolu Evleri 150 yıllık bir Ermeni rahip okulu restore edilerek çok hoş bir butik otele dönüştürülmüş. Gaziantep’in tarihi ambiyansını en iyi yaşayacağınız yer. Odaların dekorasyonu da tarihi dokuya uygun şekilde yapmışlar. Havaların güzel olduğu dönemde ortadaki avluda kahvaltı veriyorlar.Buradan her yere kolayca yürüyerek ulaşabilirsiniz. Oteli incelemek ve rezervasyon yapmak için

Ayrıca kapsamlı bir Gaziantep’te Nerede Kalınır rehberine göz atabilirsiniz.

GAZİANTEP GEZİLECEK YERLER


Gaziantep’te oldukça fazla gezilecek yer var. Eğer ki çok oyalanmadan hareket ederseniz iki günde gezmedik yer bırakmazsınız diyebilirim. Dilerseniz gezinizi benimde çok sevdiğim Piri uygulaması ile yapabilirsiniz. Anadolu bilgesi olarak bilinen Türkolog Ali Canip Olgunlu’nun kendi sesinden dinleyerek, uygulama içindeki haritayı takip ederek keyifli bir şekilde gezebilirsiniz.
Efendim size harika bir liste hazırladım. Bu yazıda yemek yerlerinden bahsetmeyeceğim onu şimdiden belirteyim. Sadece görülmesi gereken tarihi ve önemli yapılardan bahsedip sonraki yazımda yemeklere giriş yapacağım🙂
1. Zeugma Müzesi                                                                            10.Bakırcılar Çarşısı
2.Hamam Müzesi                                                                             11.Şahinbey Milli Mücadele Müzesi
3.Mutfak Müzesi                                                                              12.Elmacı Pazarı
4.Gaziantep Kalesi                                                                           13.Tarihi Bey Mahallesi
5.Panaroma Müzesi                                                                         14.Oyun ve Oyuncak Müzesi
6.Kaleoğlu Mağrası                                                                          15.Atatürk Anı Müzesi
7. Gümrük Hanı                                                                               16.Kurtuluş Camii
8. Zincirli Bedesten
9. Medusa Arkeolojik Cam Sanatları Müzesi
İşini içine yemek ve vs girince bu kadar yeri gezmek gözünüzde büyüyebilir ama inanır iyi hareket ederseniz hepsi 2 tam güne sığıyor 🙂 Çocukla seyahat edenler ya da kalabalık bir grupla gezecekleri biraz zorlayabilir. Fazla vakti olmayanlar için mutlaka görmelisiniz dediğim yerlere ❤ işareti ile koydum.

Gaziantep Gezilecek Yerler – Gaziantep Gezi Rehberi

1.Zeugma Müzesi ❤

Zeugma Mozaik Müzesi/Çingene Kız Mozaiği
Zeugma Mozaik Müzesi/Çingene Kız Mozaiği

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep’in en önemli turist noktalarından birisi. 2011’de açılan müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak açılmış ama sonradan 2014 yılında Hatay Arkeoloji Müzesi’nin açılmasıyla burası dünyanın ikinci en büyük mozaik müzesi olmuş. 1700 metrekare gibi epey büyük bir alana yayılan eserlerin tarihi  yaklaşık iki bin öncelerine dayanıyor. Müzedeki mozaikler Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılmış bu yüzden özellikle arkeolojik olarak çok değerli ve dünya çapında bilinen bir müze burası.

Bu müzenin ünlü olmasını sağlayan “Çingene Kızı” mozaiği mutlaka bir yerlerden duymuş ya da görmüşsünüzdür. Bu ünlü mozaik Zeugma Mozaik Müzesi’nin ikinci katında özel karanlık bir odada sergileniyor. Mozaiklerin neredeyse hepsinin üstünde bir iki paragraflık da olsa açıklama var. Dilerseniz sesli tur alıp onunlada gezebilirsiniz. Gaziantep’e gidince görülmesi gereken yerlerden bu mozaik müzesi. Her gün açık olduğu için kapalı olur endişe taşımanıza gerek yok. 1 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında 09.00-19.00 arası, 1 Kasım-31 Mart tarihleri arasında ise 09.00-17.00 arası ziyaret edebiliyorsunuz. Giriş ücreti 24TL, Müzekart+ ile bir sene boyunca sınırsız girebiliyorsunuz. Hediyelik eşya almak isterseniz oldukça güzel hediyelik eşyalar bulunuyor. Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı Şehitkamil/Gaziantep Tel: 03423252727 Websitesi

2.Hamam Müzesi❤

Hamam Müzesi
Hamam Müzesi
Hamam Müzesi, aslında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan külliyenin 1577 tarihli hamamı. 2015 yılında Gaziantep Belediyesi tarafından restora edilerek Osmanlı hamam kültürünün sergilendiği bir müze haline getirilmiş. Hem klasik bir Osmanlı hamamının soğukluk, ılıklık, sıcaklık gibi bölümlerini görebiliyor hem de hamam araç – gereçleri ve balmumu maketlerle canlandırılan hamam geleneklerini görüyorsunuz.Hamam ve hamam kültürü ile ilgili bu ve bunun gibi gelenekleri Hamam Müzesi’nde görebilirsiniz. Adres: Karagöz Mahallesi, 27400 Şahinbey Websitesi Tel: 0342 211 12 00 Konum için tıklayın.

3. Mutfak Müzesi

Mutfak Müzesi
Mutfak Müzesi
Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi, Hamam Müzesi ile aynı sırada bulunuyor. Türkiye’nin ilk Turizm Bakanlarından Ali İhsan Göğüş doğduğu evi annesi Emine Göğüş adına müze açılması amacıyla bağışlamış. Bu konak 1904 yılında yapılmış ama müze haline getirebilmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi restorasyonunu yapıp 2008’de müze olarak açmış. Gaziantep’in lezzetleri bildiğiniz gibi çok ünlü, bu yemekler yapılırken kullanılan mutfak araç gereçlerini ve seneler boyunca değişimini görebilmemiz amacıyla bu mutfak müzesi kurulmuş. Türkiye’nin ilk mutfak müzesi Emine Göğüş Mutfak Müzesi.  Çoğu eşya bakırdan yapılmış ve oldukça eski. Her gün yapılıyor bilmiyorum ama müzeye gelenlere çiğköfte ve turşu ikram ediliyordu. Sırf bunun için bile gidilir 🙂 Pazartesi hariç her gün 08.30-17.30 saatlerinde açık. Normal ücret 2 TL, indirimli 1 TL. 7 yaşın altına ve 64 yaşın üstüne ücretsiz. Adres: Karagöz Mahallesi Sadık Dai Sokak No: 16 Şahinbey – Gaziantep Tel: 03422200888 Konum için tıklayın.

4.Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi
Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi, Gaziantep’in tam merkezinde tepesinde konumlanmış durumda. Ne zaman yapıldığı net bilinmese de ciddi eski bir yapı, Roma döneminde gözlem için kullanılmış. Kalede görülecek pek bişey olmadığını söylemeden geçmeyeyim. Günümüzde de “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” olarak kullanılıyor. Bu müzenin içinde Gaziantep’in gösterdiği savunmayla ilgili 45 dakikalık bir sunum var. Giriş ücretsiz. Kış aylarında 08.00-17.00, yaz aylarında ise 09.00-19.00 saatlerinde açık. Konum için tıklayın.

5.Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi

Panorama Müzesi
Panorama Müzesi

Gaziantep Kalesi’nin içinde bir bölüm Panorama Müzesi’ne ayrılmış. Bu bölümde Antep’in kuşatılması sırasında yaşanan olaylar resimler, heykeller ve maketlerle anlatılmış. Antep’in İstiklal Savaşı sırasında vermiş olduğu mücadele oldukça güzel bir şekilde anlatılmış. Kaleye yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. Konum için tıklayın.

6.Kaleoğlu Mağarası

Kaleoğlu Mağarası
Kaleoğlu Mağarası

Daha öncede söylemiş olduğum gibi Gaziantep’te neredeyse bütün tarihi binaların zemininde mağaralar bulunuyor. Kaleoğlu Mağara cafesi de bunun en güzel örneklerinden biri. Önce tarihi bir hanın içine giriyor, avlusundaki kapılardan birisinden mağaraya iniyorsunuz. Mağara oldukça büyük ama biraz soluklanıp bir şey içmek için oldukça basık bir yer. Mola vermeden şöyle bir bakıp çıkabilirsiniz. Konum için tıklayın.

7.Gümrük Hanı

Gümrük Hanı, Gaziantep’te hala sürdürülen tüm zanaatları bir arada bulabileceğiniz tarihi bir han burası. Geleneksel el sanatları ve ürünlerin satıldığı dükkanlar, sedef, bakır ve ebru ustalarının atölye/dükkanlarını burada bulabilirsiniz. Ayrıca Gümrük Han’da iki renkli kahve içebilirsiniz. Konum için tıklayın.

8.Zincirli Bedesten

Zincirli Bedesten
Zincirli Bedesten

Bedestenler eskiden alışveriş hayatının nabzının attığı, ince uzun, üstü kapalı çarşılarmış. Gaziantep’teki bedestenlerin sayısı daha önceki yüzyıllarda beş iken günümüzde sağlam olarak ayakta kalıp ticari fonksiyonlarını devam ettiren bedesten sayısı iki. Bunlar, Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedestendir.

Zincirli Bedesten: XVIII. yüzyılın ilk çeyreğinde Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan Zincirli Bedesten, halk arasında “Kara Basamak Bedesteni” olarak biliniyormuş. Uzun yıllar kasaplara ev sahipliği yaptığı için Et Hali olarak da adlandırılan tarihi yapı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yaptırdığı restorasyon çalışmaları sonrasında, ticari faaliyette bulunmak isteyen özellikle baharatçı ve turistik eşya satıcılarına otantik bir ortam sunmaktadır. Daha sonraları üzerine bir kat daha yapılarak Adliye Binası olarak kullanılmışsa da 1957 yılındaki yangında bu bölüm tamamen yok olmuş.

9.Medusa Arkeolojik Cam Sanatları Müzesi

Medusa Cam Sanatları Müzesi
Medusa Cam Sanatları Müzesi

Medusa Cam Eserler Müzesi Türkiye’deki ilk özel cam eser müzesi. Bu müze de Gaziantep Kalesi’ne yakın tarihi bir Gaziantep evine kurulmuş. Müzede tunç çağından tutun da Roma, Bizans ve İslami dönemlere dair cam ve toprak eserler sergileniyor. İçinde antikaların satıldığı bir bölüm ve mozaik – cam boncuk yapılan farklı odalar var. Medusa Cam Müzesi 15 yıllık bir emeğin sonrasında 2008 yılında kurulmuş, içinde atölyeler var. Eğer cam yapımına ilgiliyseniz gidip görmek ve antika eşya satılan kısmına göz atmak iyi bir fikir olabilir.  Giriş 5 TL.

2.gün Gezilecek Yerler

10.Bakırcılar Çarşısı ❤

Bakırcılar Çarşısı
Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı Gaziantep’in en ünlü çarşısı. Adını orada satılan bakır eşyalardan almış, zaten bakır işçiliği Gaziantep’in en eski mesleklerinden. Hatta bir el sanatı demek yanlış olmaz. Bu yüzden Gaziantep’te her köşe başında bakır sahanlar, çaydanlıklar, cezveler, bardaklar işleyen ustalar görüyorsunuz. Kalabalıklar arasında yürürken ustaların bakırları döverken ki seslerini rahatlıkla duyabilirsiniz. Hatta izin isteyerek birazda seyredebilirsiniz. Gaziantep’ten alınan en popüler hediyelik eşyaların içinde de tabi ki bakır ev gereçleri var. Hediyelik eşya almak için en ideal yerlerden biri.  Konum için tıklayın.

11.Şahinbey Milli Mücadele Müzesi ❤

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi
Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Gaziantep’i anlamak ve verdikleri savaşa tanıklık etmek için en ideal yerlerden biri. Burası Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda verdiği kahramanca mücadeleyi anlatan bir müze olmasına rağmen aynı zamanda Gaziantep’in kosmopolit yapısını, kültürünü, yaşam tarzını ve savaştan sonraki evrimini de anlattığı için Gaziantep ile tanışmak için de çok iyi bir yer.

Güzel bir müze olmuş, insan gerçekten etkileniyor. Batıdaki mücadele daha kritik önem taşıdığı için Antep istilacılara karşı yalnız başına kalmış. Önce İngilizler gelmiş. Onlar ılımlı bir yaklaşım sergiledikleri için nisbeten huzurlu geçmişse de Fransızların gelmesi ile Antep’te büyük acılar yaşanmış. Aç, hasta, cephanesiz kalan halkın kendi kendini müdaafa etmek için verdiği tüyler ürperten mücadelenin hikayesini mutlaka burada yerinde görmek sizide oldukça hüzünlendirecektir.

Müzenin bir kısmı tarihi bir konakta, bir kısmı da hemen altındaki mağarada sergileniyor. Gaziantep ile ilgili en çok şaşırtan şey sosyal hayatın önemli bir kısmının yeraltına geçtiği oldu! O dönemde çok daha fazlaymış. Evlerin altında odalar ve tüneller oyulmuş, hatta eski Antep’in altında kocaman bir tünel ağı varmış ve hepsi kaleye çıkıyormuş. Kurtuluş Savaşı sırasında insanlar hep buralarda saklanmışlar. Fransızlar bulmasın diye bazı tünellerin ağzını kapamışlar. Şimdiler de yeniden keşfediliyorlar. Müze Cuma-Pazar kapalı. Diğer günler 08.00 – 17.00 saatleri arası açık. Konum için tıklayın. gaziantep gezi rehberi

12.Elmacı Pazarı

Elmacı Pazarı
Elmacı Pazarı

Yerel lezzetleri ve kültürü tatmak görülebilecek en iyi mekanlardan biri Elmacı Pazarı. Bazı yerlerde Almacı Pazarı diye de geçebiliyor. Otantik ve nostaljik bir pazar. Özellikle fıstık, ceviz gibi kuruyemişler, baharatlar; kurutulmuş neredeyse her sebze ve meyve; bakır cezveler ve sahanlar hepsini burada bulabilirsiniz. Tabi ki iş iyice artık turist duruma geldiği için buradan bir şeyler alınırken fiyatları iyice bir araştırın. Başka yerlerde aynısını daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Konum için tıklayın.

13.Tarihi Bey Mahallesi

Gaziantep Gezi Rehberi
Gaziantep Gezi Rehberi
Tarihi Bey Mahallesi
Tarihi Bey Mahallesi

Bey Mahallesi, aslen Selanik doğumlu Atatürk’ün Türkiye’de resmi olarak nüfusa kayıtlı olduğu mahalle. Gaziantep’in tarihinin beşiği desek yerinde olur. Burada 1500’lü yıllardan kalma müthiş taş evler var. Bir kısmı restore edilip cafe / restoran tarzında yerler olmuş. Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Etnografya Müzesi ve Hamam Müzesi de bu mahallede bulunuyor. Bu mahallenin en önemli özelliği tarihi dokusunu bozmamış olması bir yana 20 yy’a kadar Müslümanlarla, azınlık Ermenilerin kapı komşusu olarak yaşamış olması. Zaten St. Mary Kilisesi’nin (Kurtuluş Cami) mahalleye çok yakın olmasından ve Ermenilerden kalmış konaklar bu gerçeği kanıtlar nitelikte. gaziantep gezi rehberi

Eski Gaziantep’in binaları bizi bizden aldı. Sokakları dolaşırken eski evlere mutlaka dikkat edin, mimarileri gerçekten yöreye özgü çünkü. Özellikle eskiden evler havara veya keymıh isimli özel yumuşak taşlarla inşa edilirmiş. Zaten ilginizi mutlaka çekecektir, evler genelde bir ya da iki katlı, maksimum üç. Bazı eski evlerde pekmez veya zeytinyağı gibi yiyecekleri depolamak için mahzenler olabiliyor. İçlerini göremeseniz bile mutlaka eski Gaziantep evlerinin mimarisine dikkatli bakın deriz, çok güzeller. Konum için tıklayın.

14.Oyun ve Oyuncak Müzesi ❤

Müzeyi benim gözümden müzeyi gezmek isterseniz videomu buraya koydum 🙂 Kanalıma abone olun ama 🙂

Gaziantep’te sırf çocukların değil her yaştan insanların ilgisini çekebilecek çok tatılı mı tatlı bir müze bulunuyor. Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, 1700’lü yıllardan beri günümüze kadar oyuncakların evrimini görebileceğiniz bir müze. İstanbul Kadıköy’deki Sunay Akın’ın Oyuncak Müzesi gibi. Hatta Gaziantep’te 2013 yılında açılan bu müzenin küratörlüğünü de Sunay Akın yapmış. Ayrıca oyuncakların da eski, güzel Gaziantep evlerinden birinde sergileniyor olması müzeyi daha da görülesi hale getirmiş. Müthiş güzel parçalar var. Hatta mağara bölümünde dünya üzerinde bulunan bazı ülke çocuklarına ait giysilerin mumdan heykellerle sergilenmiş. gaziantep gezi rehberi

Pazartesi hariç her gün 08.30-17.30 saatlerinde ziyaret edebiliyorsunuz. Konum için tıklayın.

15.Atatürk Anı Müzesi

Atatürk Anı Müzesi
Atatürk Anı Müzesi

1933 yılında, Gaziantep’i ziyaret eden Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nda inanılmaz bir direniş örneği gösteren Gaziantep için övgü dolu sözler söyler ve nüfusuna kaydolur. Daha sonra da her yıl gelenekselleşen bir şekilde Gazinatep’i ziyaret eder. Antepliler onun anısına, Bey Mahellesi’nde, Konukoğlu ailesine ait geleneksel Antep Evi’ni anı müzesine çevirmeye karar verirler. Müzenin avlusunda, Atatürk’ün nüfus kaydını gösteren nüfus cüzdanı örneğiyle Gaziantep’e verilen İstiklal Madalyasını görebilirsiniz. Evin içinde ise Atatürk’ün Gaziantep’e geldiğinde kullandığı karyola ve kapsamlı bir Atatürk Araştırmaları Kütüphanesi var. Ama maalesef dolu dolu bir müze diyemeyeceğim. Müze, Oyuncak müzesi ile aynı sokakta bulunuyor. Konumiçin tıklayın.

16.Kurtuluş Camii

Kurtuluş Camii
Kurtuluş Camii

Kurtuluş Camii 1892 yılında Valide Meryem Kilisesi (St. Mary) olarak yaptırılmış. Önceleri kilise ve hapishane olarak kullanılan bu yapı, sonradan camiye dönüştürülmüş. Bu tarih hazinesi, eski ihtişamından hiçbir şey kaybetmemiştir. Gaziantep’in en büyük camilerinden biri. Konum için tıklayın. gaziantep gezi rehberi

Bonus: Rumkale

Rumkale Gaziantep’te Nizip ilçesinde olan Kasaba Köyü’nün içinde bir yarımadada. Kale, Fırat Nehri ve Merzimen Çayı’nın tam birleşimindeki dik kayalıkların üstünde inşa edilmiş. Roma ve Ortaçağ’dan kalma kalıntılar da bulunuyor bu yarımadada. Üzerinde Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, eski dönem kalıntıları, hendekler ve kuyular gibi birçok eski dönem izleri var. Roma İmparatorluğu döneminde Hz. İsa’nın havarilerinden biri olan Yohannes’in Rumkale’ye yerleşmesi sonucunda Hristiyanlık’ın yayılımı hız kazanmış. Bu yüzden Rumkale de Hristiyanlık tarihinin önemli yerlerinden sayılıyor. Konum için tıklayın.

Yarımadaya çıkılamıyor ama burayı ve Birecik Barajı’nın sular altında bıraktığı köyleri bir tekne turu ile mutlaka görmelisiniz.

Rumkale – Halfeti tekne turu 2 saat sürüyor ve Halfeti’ye kadar sular altında kalan birkaç köyü görerek gezdiriyor. Meşhur su içindeki camiyi de bu tur ile görebiliyorsunuz. Halfeti’de yarım saatlik bir mola sonrası tekne geri Rumkale’ye getiriyor.  Köylerin bazılarında suyun üzerinde kalan evler çay bahçesi olarak işletiliyor. Bir çay molası için düşünebilirsiniz.

Buraya gelmek için ya özel aracınızın olması lazım, ya da bir taksi ile anlaşacaksınız. Teknelerin belli saatleri yok. Doldukça kalkıyorlar. Tekne fiyatları kişi sayısına göre değişkenlik göstermekle birlikte min. 50 TL. Rumkale, Gaziantep’ten 1 saat 15 dakika kadar sürüyor. Biraz uzak olsada gitmeye değer yerlerden.

GAZİANTEP NEREDE?

Gaziantep ili Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu Bölgesinin en batısında yer alıyor. Kuzeyinde Kahramanmaraş, kuzeydoğusunda Adıyaman, doğusunda Şanlıurfa, güneyinde Kilis, güneybatısında Hatay ve batısında da Osmaniye illeriyle komşu. Ayrıca güney-güneydoğusunda da Suriye ile de sınırı olan illerimizden.

Şanlıurfa‘dan Gaziantep’e arabayla 175 kilometre ve yaklaşık 1 saat 49 dakika,

Adıyaman‘dan Gaziantep’e arabayla 152 kilometre ve yaklaşık 2 saat 13 dakika,

İstanbul Beşiktaş‘tan Gaziantep’e arabayla 1152 kilometre ve yaklaşık 11 saat 45 dakika sürüyor.

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

👉Gaziantep’te Nerede Kalınır?

👉Gaziantep’te Ne Yenir, Nerede Yenir?

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir