Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

En Güzel Seyahat Kitapları

En Güzel Seyahat Kitapları

Seyahat Kitapları Önerisi

Bazı kitaplar vardır ki, insanı uzaklara götürür, ilham verir, heyecanlandırır ve belki de en güzeli yeni rotalar için fikirler verir. İşte benim gibi seyahat severlerin gönlünü fethedecek harika seyahat kitap önerileri: seyahat kitapları

Napoli Romanları – Elena Ferrante

Napoli Romanları

Takma adla yazan gizemli bir romancı, bir erişkinliğe ulaşma ve olgunlaşma hikayesi anlattığı dört kitaplık serinin ilk kitabı dünyanın dört bir yanında raflara çıktığında büyük ses getirdi ve birden herkesi bir “Ferrante humması” sardı. Bu dört kitapta Elena ve Lila adlı iki arkadaşın hayatının, çocukluktan erişkinliğe kadar uzanan 50 yıllık bir bölümü anlatılıyor. Hikayeler Napoli’nin kenar mahallelerinden şaşaalı Floransa’ya ve rüya gibi Ischia adasına dek birçok farklı yerde geçiyor. Napoli kitap serisinin merkezinde yer alıyor. Kızların mahallesi Rione Luzzatti’yi keşfet, şık Piazza Martiri’de oyalan ve mutlaka, içi doldurulmuş deniz kabuğu şeklindeki hamurişi sfogliatellenin tadına bak. Napoli fazla gürültülü gelmeye başlayınca da, feribotla bir saatte ulaşılabilen güzeller güzeli Ischia adasına kaç. Floransa, özellikle de şehirdeki 14. yüzyıldan kalma, eski şehir surlarının bir parçası olan üç katlı Porta San Niccolò kapısı romanlarda bol bol anlatılır. Floransa rönesansın doğum yeri olarak görülüyor; görkemli binaların arasında yürürken bu şehrin orta çağ Avrupa’sında neden kültürün, ticaretin ve finansın merkezi olduğunu çabucak anlayacaksın.

Yolda / Jack Kerouac

Yolda / Jack Kerouac

Kerouac’ın simgeleşmiş kitabı Yolda (On the Road), ABD’de, tıpkı kitabın ana karakteri Sal Paradise ve etkileyici arkadaşı Dean Moriarty’nin çıktığına benzer bir deniz kıyısı yol gezisinde okumak için harika bir yol arkadaşıdır.

Yolculuğuna Beat Kuşağı’nın en sevdiği mekânlardan Greenwich Village’daki Village Vanguard’ı ziyaret ederek başlayabilirsin. Batıya yönelmeden önce, Hudson River Park’a uğrayarak, günbatımının harika manzarasına şahit olmayı unutma.

Bir sonraki durak Chicago… Bebop’tan avangarda cazın tüm türlerinin keyfini çıkarabileceğin The Green Mill’e mutlaka uğramalısın. Yolculuğuna New Orleans’a doğru devam et ve muhteşem oymalarla süslenmiş Viktorya dönemi evleri ile Southern Candymakers şekercisi gibi harika dükkanlar bulabileceğin sevimli Algiers semtine giden feribota bin. Harika diyebileceğimiz bir başka mola yeri ise, Colorado’nun başkenti olan eski Beat merkezi Denver ve bu topluluğun atan kalbi sayılabilecek Larimer sokağıdır. Günümüzde burada popüler restoranlar, yüksek apartmanlar ve birkaç küçük bira işletmesi yer alır. Sonunda San Francisco’ya ulaştığında, körfez bölgesinin baş döndürücü manzaralarına ve kalan yolculuğuna dair düşünceli bir sessizliğe ulaşabilmek için Telegraph Hill’e çıkabilirsin. seyahat kitapları

Sahilde Kafka / Haruki Murakami

Sahilde Kafka / Haruki Murakami

Haruki Murakami’nin Sahilde Kafka (Kafka on the Shore) romanı, iki ayrı karakterin – yaşlı bir adam olan Nakata ve 15 yaşında evden kaçan bir genç olan Kafka – Tokyo’dan küçük Shikoku adasına yaptıkları birbirinden bağımsız yolculuklarını anlatır. Çeşitli şehirlere yaptıkları yolculukların haritasını çizmek mümkün olsa da, uğradıkları mekânları tam olarak bulmak biraz daha zordur. Ancak, hayal gücünü tetikleyici ve büyülü anlatım, gelenekler ve ultra modern teknolojiyi buluşturmasıyla bilinen bu etkileyici ülkeye karşı seni bir merak duygusuyla dolduracağı için bu çok da önemli değil.

Yolculuğuna başkent Tokyo’dan başlayabilirsin. Öncelikle inanılmaz çeşitte elektronik alet ve cihaza ek olarak, çizgi romanlar ve popüler kültüre dair eşyalar bulabileceğin Akihabara Elektronik Semtini keşfetmekle başla. Ardından Japonya’nın en eski Shinto tapınaklarından Sumiyoshitaisha’yı bulacağın Osaka’ya giden bir trene atlayabilirsin. ‘Kushikatsu’ (şişe geçirildikten sonra sosa bulanarak kızartılmış yiyeceklerden oluşan bir yemek türü) yemeklerinin tadına bakmak için, rahat bir bölge olan Shinsekai’ye uğramak isteyeceğini düşünüyoruz.

Yolculuğuna hoş bir şehir olan Kobe ile devam et. Çeşitli sake işletmelerinin bulunduğu Nada semtinde sakenin tadına baktıktan sonra, dünyanın en uzun asma köprüsü Akashi Kaikyo’yu gezebilirsin.

Seyahatname / Evliya Çelebi

1630 Ağustos’unda rüyasında Muhammed Peygamber’i gördüğünü söyleyen Çelebi, kendisinden yanlışlıkla “şefaat” yerine “seyahat” dileyince yollara düşer.

2011 yılı Evliya Çelebi’nin doğumunun 400. yılıydı. Evliya Çelebi yalnız Türk milletinin seyyahı ve kültür insanı değil; O dünyanın bir seyyahı ve kültür insanıdır. Onun içindir ki, UNESCO 2011 yılını “Evliya Çelebi’yi Anma Yılı” ilan etmiştir.

17. yüzyıl Osmanlı toplumundan “insan manzaraları” için birebir.

 Motosiklet Günlükleri / Che Guevara

Motosiklet Günlükleri / Che Guevara

Devrimci olmayı devrim yapmak kadar önemseyen efsanevi devrimci Ernesto Che Guevara’yı yaratan köklü değişimin kaynaklarına açıklık getiren ve aynı zamanda da Che’nin ayrıksı kişisel özellikleriyle ilgili çok renkli bir tablo sunan kitap 1978 yılında basıldı. Che Guevara 23 yaşında bir tıp öğrencisiyken, 29 yaşındaki biyo-kimyacı Alberto Granado ile Granado’nun Yüce Ruh adını verdiği 1939 model Norton marka motosikletiyle bir Latin Amerika yolculuğuna çıkar. Yolculuk Peru’daki cüzzam kolonisinde son bulacaktır. Kitap eğitimini, ailesini, hatta ilk aşkı Chicniya’yı geride bırakarak çıktığı ilk Güney Amerika yolculuğunda tuttuğu günlüklerden oluşuyor. Kitap 2004 yılında Diarios de Motocicleta adıyla sinemaya da uyarlanmıştır. seyahat kitapları

Tibet’te Yedi Yıl – Heinrich Harrer

Tibet’te Yedi Yıl – Heinrich Harrer Filmden bir kare

Himalayalar’ın ulaşılması zor, en yüksek tepelerinden biri olan Nanga Parbat’a tırmanmakta kararlı iki çılgın dağcı, Avusturyalı Heinrich Harrer ve Peter Aufschnaiter, 1939 sonbaharında yola çıkarlar. Bu yolculuktan önce tek amacı şan şöhret edinmek olan Harrer, bencil, kendinden başka birşeyi umursamayan bir adamdır. Himayalar’ da yaptığı bu yolculuk onun hayatını, duygusal yapısını tümüyle değiştirir. Onu önce Himalayalar’ın zirvesinden, İngiliz esir kampının derinliklerine; daha sonra da bir kaçış ve iki yıl süren zorlu Himalaya yolculuğunun ardından Tibet’in gizemli kenti Lhasa’ya sürükleyen bu olağanüstü yolculuk sayesinde duygusal bir uyanış yaşar. Batılıların çok ender ziyaret ettiği yabancı bu ülkede Harrer, küçük Dalai Lama tarafından dostlukla karşılanır. Harrer’den bu dini lidere İngilizce, coğrafya ve batı dünyası konusunda ders vermesi istenir…

Sevgilileriyle, arkadaşlarıyla ya da aileleriyle tatil yapanlara yalnız seyahat etmek korkunç bir fikir olarak görünür. Aslında hiç de kâbus değildir. Aksine çok daha maceralı ve akılda kalıcı olur. Dünyanın dört bir yanında artık insanlar gruplar halinde gezmektense, tek başlarına yollara koyulmaya başladılar.  seyahat kitapları

Tek Başına Dünya Gezisi – Benian Çulhaoğlu

Tek başına gezmenin her şeyden önce sınırsız özgürlüğü vardır. Kafanıza estiği gibi hareket edebilirsiniz. İstediğiniz zaman sessiz, istediğiniz zamansa kalabalık yerlerde bulunabilirsiniz. Seyahatinizi tamamen kendi zevkleriniz ve ilgi alanlarınız üzerine yoğunlaştırıp daha çok şey yaşamanız, karar vermekle vakit kaybetmemeniz, masrafları kendi isteklerinize göre ayarlamanız gibi pek çok avantaja sahip olursunuz. Kendinizin keyfini çıkarırsınız tek başınıza seyahat ederken. Eğer bir fikriniz yoksa keşfetmek için iyi bir fırsat.

Bir kente yolculuk nasıl başlamalı? Bir kentin kimliği nasıl tanınmalı? Hazırlık gerektirir yolculuk… Seyahate çıkarken gidilecek yer hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Yanınızda bulundurmanız gerekenlerden çantanızın hazırlanmasına kadar bir takım ön bilgilere ihtiyaç vardır. Kendi kendinizin rehberi olarak güvenli, rahat, ekonomik ve aynı zamanda keyifli seyahat etmenin bir takım püf noktalarını bilmeniz gerekir.

Davranış Bilimleri Uzmanı Benian Çulhaoğlu, 4 kıtada 40 ülkeye yaptığı seyahatlerinden edindiği tecrübelerine dayanarak ‘TEK BAŞINA DÜNYA NASIL GEZİLİR?’ sorusunun cevabını veriyor. Gördüklerini, yaşadıklarını ve hissettiklerini dünyayı tanımak isteyenlerle paylaşıyor.

Başka ülkelere yolculuklar bir düşse sizin için, cesaret edip bir türlü yollara düşemiyorsanız mükemmel fırsat. Hayallerinizi daha fazla ertelemeyin!

İstanbul  Gezi Rehberi – Murat Belge

İstanbul Gezi Rehberi / Murat Belge
İstanbul Gezi Rehberi / Murat Belge

Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan İstanbul, tarih boyunca içinden çeşitli medeniyetler geçen; Bizans, Osmanlı gibi büyük imparatorluklara başkentlik yapmış olağanüstü tarihî dokuya sahip bir kent. Ve bugünkü İstanbul’da, bu yaşam keşmekeşinin içinde gözümüzden kaçan, haberimizin bile olmadığı bu müthiş tarihî zenginlik hâlâ yerli yerinde duruyor. Savaşlardan, yangınlardan, depremlerden sağ kurtulmuş, yaralı çıkmış birçok bina hızla yenilenen kentin dinamiğine direnerek bir kenarda sessiz sedasız varlığını sürdürüyor. seyahat kitapları

Murat Belge bu rehber kitapta İstanbul’un eşsiz zenginliğini, o kendine has üslûbuyla, aralara serpiştirdiği ilginç hikâyeler ve tarihî “dedikodularla”, Pera, tarihî yarımada, Boğaziçi, Üsküdar gibi eski yerleşim merkezlerinin yanı sıra Pendik’e, Florya’ya, Küçükçekmece’ye, Kilyos’a, hatta Polonezköy’e kadar uzanan bir güzergâhta gözler önüne seriyor.
Yeditepeli şehir İstanbul’u tepe tepe gezmek isteyenler ya da gezmeden bilmek isteyenler için…  seat kitapları

Kitabı satın almak için Tıklayın

Keyifli okumalar…

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir