Elif'in Atlası

''Yaşa, Seyahat Et, Maceraya Atıl, Şükret ve Asla Pişman Olma''

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında Bilgi, Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında Bilgi, Nerede, Nasıl Gidilir?

İSTANBUL RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ

Sanayi, ulaşım, iletişim ve endüstri gibi dallara ilgi duyanlar için Rahmi M. Koç Müzesi, zengin koleksiyonu ile bir hazine gibi. Yetişkinlere ve çocuklara özel pek çok içeriğe sahip olması, İstanbul’da gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı haline getiren en büyük unsur olarak göstermek mümkün.  Siz de teknik dalların tarihi gelişimlerine ilgi duyuyorsanız, İstanbul Haliç kıyısındaki müzeye mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Ben şimdiye kadar gitmemiş olmamın büyük kayıp olduğunu gittikten sonra fark ettim. Sizede kesinlikle ayrı şeyleri hissetmeyin ve bir an önce koşa koşa gidin derim 🙂 Rahmi koç müzesi

Yazıyı okumaya başlamadan önce Rahmi M. Koç Müzesi ‘ne ait görüntüleri seyredebilirsiniz. Kanalıma abone olup beğeni yaparak bana destek olursanız mutlu olurum 🙂

Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında Bilgi

Endüstri, sanayi, ulaşım ve iletişim alanında bizleri zaman yolculuğuna çıkarmaya davet ediyor Rahmi M. Koç Müzesi. Sadece ülkemizin değil bütün ülkelerin geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin ve belgelerinin toplanması, ev sahipliği yapılması, araştırılması, korunması ve sergilemeyi kendine misyon edinmiş bir müze. Kesinlikle gelir elde etmek derdinde olduklarınıda düşünmüyorum. bu kadar muazzam eserlerin bir araya getirilmiş olması ve alan olarak oldukça büyük bir bölgede kurulmuş olduğunu düşünürsek giriş ücreti burası için kesinlikle ucuz kalıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

1994 yılında Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı bünyesinde açılmış olan kültürel tesis, İstanbul Hasköy Semti’nde yaklaşık 27.000 metrekarelik alan üzerinde faaliyet gösteriyor.Müzede havacılık, denizcilik, ulaşım, endüstri, Atatürk köşesi ve bizimsel aletlerin bulunduğu bir çok bölümden oluşuyor.Rahmi koç müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’ndeki Hasköy Caddesi üzerinde yer alan müze, Tarihi Yarımada’ya yakın konumu ile kültür turları için ideal bir seçenek konumunda. Müze için Haliç Köprüsü’ne yakın, merkezi bir konumun seçilmiş olması ulaşımı bir hayli kolaylaştırıyor.

Rahmi M. Koç Müzesine Nasıl Gidilir

Otobüs, minibüs, metrobüs ve vapur seferlerinin yanı sıra Dentur’un Beşiktaş veya Kabataş çıkışlı Hop On Hop Off Haliç Turları’na katılarak da müzeye gidebilirsiniz. Bunların hiçbiri tercihiniz değilse benimde kullanmış olduğum metrobüs alternatifini kullanabilirsiniz. Söğütlüçeşme -Avcılar yada Zincirlikuyu – Beylikdüzü hatlarından birine binip Halıcıoğlu durağında indikten sonra 10 dakika yürüyerek müzeye ulaşabilirsiniz.

Müzeye ulaşım konusunda detaylı bilgi rmk-museum.org.tr adresinden de detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi Bölümleri

Rahmi M. Koç Müzesi

Müze, Osmanlı döneminde gemilerin çapalarının yapıldığı Lengerhane, 1861 yılında Şirket-i Hayriye tarafından bakım-onarım işleri için kurulmuş Hasköy Tersanesi ve ana girişten Haliç’e kadar uzanan açık hava sergileme alanı olmak üzere 3 ana kısımdan oluşuyor.Rahmi koç müzesi

Atatürk Bölümü başta olmak üzere müzenin denizcilik, havacılık, kara ulaşımı, iletişim, baskı atölyesi, bilimsel aletler, modeller ve oyuncaklar ile ilgili tüm sergileri bu alanlarda ziyaretçilere sunuluyor.

Müzenin ilk açıldığı bina olan Lengerhane, günümüzde geçici sergilerin ziyaretçilere sunulduğu alan olarak kullanılıyor. Vakıf tarafından Dr. Bülent Bulgurlu’nun başkanlığını yaptığı deneyimli bir ekibe restore ettirilen tarihi yapı, kendine has dokusu ile bizlere sunulmuş. Binaya, 2016 yılında aile üyelerinin de katıldığı bir törenle Mustafa V. Koç’un ismi verilmiş.

Kapsamlı bir restorasyon çalışmasının ardından 2001 yılında müze bünyesine kazandırılan Tarihi Hasköy Tersanesi, 11.000 metrekareyi kaplayan 14 binadan oluşuyor.

Uzun yıllar şehir hatları bünyesinde çalıştırılan Kocataş ve Sarıyer vapurlarının inşa edildiği tersanenin yapıları alan ve yükseklik bakımından daha fazla yere ihtiyaç duyulan koleksiyonların sergilenmesi için kullanılıyor.

Müzenin son ana bölümü ise tarihi öneme sahip araçların yerleştirildiği açık hava sergileme alanı. Bu bölümü gezerken pek çok klasik otomobil modelini, boyutları ile dikkat çeken Turgut Alp Vinçi’ni, B-24 Liberator uçaklarını ve çok daha fazlasını yakından inceleme şansı sunuyor.

Hatta açık hava sergi alanından Haliç kıyısına doğru ilerlerseniz Fenerbahçe Vapuru’nu ve TCG Uluçalireis Denizaltısı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Dönem dönem rehberli turların da düzenlendiği müzede dilerseniz tren veya nostaljik deniz araçlarıyla düzenlenen gezilere katılabilirsiniz.

Haliç turlarında hafta sonları Rosalie ve Liman 2 buharlı römorkörleri, hafta içi Kont Ostrorog balıkçı teknesi kullanılıyor. Kısa tren seferleri ise Haliç kıyısına döşenmiş hat boyunca yapılıyor. Müze dâhilindeki tüm turlara katılmak için gişelerden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücreti 2020

Rahmi M. Koç Müzesi

Salı – Pazar Günleri 09:30 – 17:00 (1 Ekim – 31 Mart), 09:30-19:00 (1 Nisan – 30 Eylül) arası ziyaret açık olan müze Pazartesi günleri kapalı olup, bayram ve resmi tatillerde farklı zaman aralıkları bulunmaktadır.

Pazartesi, dini bayramların arife ve birinci günleri ile her yıl 31 Aralık, 1 Ocak tarihlerinde kültürel tesis ziyarete kapalı oluyor. Rahmi koç müzesi

Müzenin giriş tarifesi, ziyaret edilmek istenen yere göre farklılık gösteriyor. Fiyatlandırma konusunda ziyaretçilerin iki gruba ayrıldığı tesise girişte bilet ücreti olarak yetişkinlerden 21 TL, öğrencilerden 9 TL isteniyor.

Denizaltını görmek ve hava koşullarına bağlı olarak gerçekleştirilen tekne turlarına katılmak için yetişkinlerin 10, öğrencilerin 7 TL ödemeleri gerekiyor. Biraz nostalji yaşamak isterseniz de Hasköy-Sütlüce hattında nostaljik tren yolcuğu yapabilirsiniz.

Ziyaretiniz sırasında yanınızda Müzekart+ varsa, giriş bileti fiyatı üzerinden %10 indirim hakkından yararlanabilirsiniz.

Rahmi M. Koç. Müzesi ziyaret saatleri ve giriş ücretleri konusunda güncel bilgiyi rmk-museum.org.tr adresinden edinebilirsiniz.

elifinatlasi

Merhabalar, ben kim miyim? Hayallerinin peşinden koşan, dünyada ayak basmadik yer bırakmak istemeyen, aldığı maaşı uçak biletlerine yatıran, bulduğu her fırsatta kendini yollarda bulan, gülümsemesi hiç eksik olmayan, minyon, çıtı pıtı bir hatun kişiyim :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir